EMISIONI I PLOTË/Guroret e paligjshme shkatërrojnë zonat e mbrojtura

Një duzinë me gurore të paligjshme ushtrojnë aktivitetin brenda zonave të mbrojtura, duke shkaktuar dëme të pakthyeshme në mjedis dhe pasoja në shëndetin e popullatës përreth. Vëzhgimet në terren dhe të dhënat e përpunuara nga emisioni “EkoSkaner” tregojnë se kompanitë nxjerrin mineralet, të pashqetësuara nga institucionet përgjegjëse, ndonëse ky aktivitet klasifikohet si një nga më shkatërruesit për mjedisin.

Biznesi i paligjshëm i nxjerrjes së gurit vazhdon edhe në Malin e Tomorrit dhe Krastë – Verjon në Krujë, 2 zona që u përfshinë me bujë në hartat e zonave të mbrojtura në vitin 2019. Paradoksalisht, edhe Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore pranon se janë miratuar disa leje brenda zonave të mbrojtura, që vijojnë të rinovohen. Ekspertët argumentojnë se pasojat në mjedis dhe shëndet nga ushtrimi i këtij aktiviteti të paligjshëm janë të mëdha, duke kërkuar ndalimin e menjëhershëm të tyre.

Gjeni për më shumë emisionin e plotë “EkoSkaner” në linkun më poshtë:

Shpërndaje:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn