Punimet e Aeroportit të Vlorës nisën pa Deklaratë Mjedisore e leje ndërtimi

Kryeministri Edi Rama ka inauguruar nisjen e punimeve të Aeroportit Ndërkombëtar të Vlorës në fund të nëntorit, edhe pse projekti është në shkelje të një sërë ligjesh dhe konventash. Nga ana tjetër ekspertët e mjedisit dhe ata ligjorë ngrejnë alarmin për rrezikun që i kanoset zonës së mbrojtur Vjosë-Nartë dhe integrimit të vendit në Bashkimin Evropian nga zbatimi i këtij projekti.
Emisioni EkoSkaner ka investiguar mbi procedurën e ndjekur për këtë projekt madhor dhe sjell fakte konkrete në lidhje me shkeljet e bëra nga institucionet.
Për më shumë ju ftojmë të ndiqni emisionin “EkoSkaner” në linkun më poshtë:

 

Shpërndaje:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn