Lumi i Shalës kërcënohet nga ndërtimi i hidrocentraleve

Të dhënat e përpunuara nga emisioni “EkoSkaner” tregojnë se lumi i Shalës kërcënohet nga ndërtimi i hidrocentraleve, përmes një koncesioni të firmosur nga qeveria Rama. Ndërkohë që, pavarësisht se kompania mbajtëse e koncesionit rezulton në shkelje të kontratës, autoritetet bëjnë një sy qorr e një vesh shurdh, duke e lënë në fuqi.

Sipas ekspertëve dëmet në mjedis nga ndërtimi i HEC-eve janë të pashmangshme, ndërsa shtojnë se qeveria duhet të përcaktojë orientimin që do i japë zonës, duke zgjedhur midis turizmit dhe prodhimit të energjisë elektrike.

Gjeni për më shumë emisionin e plotë “EkoSkaner” në linkun më poshtë:

https://www.youtube.com/watch?v=DZ8Ty8k3sdM

Shpërndaje:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn